Cursussen

Heb je leuke ideeën voor kleding die je graag zou willen maken en dragen? Zelf mode maken is leuk, ontspannend en geschikt voor zowel beginners als voor gevorderde cursisten. Je bepaald zelf het model en kleur van je kledingstuk.

Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal 5 personen. Je mag gebruik maken van patronen uit de modebladen waarbij je persoonlijk begeleid wordt hoe je de patroonbladen en werkbeschrijvingen moet lezen, hoe de patronen aangepast worden aan jou eigen maten, hoe je de patronen op stof moet leggen en hoe de patronen uitgeknipt worden.

Er wordt ook aandacht besteed aan de juiste stofkeuze, goede pasvorm en de afwerking van je kledingstuk met de daarbij behorende fijne kneepjes die nodig zijn om het kledingstuk te maken. Eventueel leer je zelf kleding te repareren of om een bestaand kledingstuk op te pimpen.

Er zijn een aantal naaimachines en een lockmachine aanwezig, maar je mag natuurlijk ook je eigen naaimachine meenemen. Er wordt les gegeven in hoe je de naaimachine en de lockmachine  kan gebruiken, maar er wordt ook aandacht besteed aan het onderhoud van je naaimachine.

De naaicursussen kunnen het hele jaar door, m.u.v. vakanties, gevolgd worden en duren 2,5 uur. De gemiste lessen kunnen ingehaald worden. Tussentijds instromen is mogelijk als er ruimte is. Kijk voor een dagdeel in de agenda.

De kosten dienen bij de eerste les te worden voldaan en is inclusief koffie of thee. Er is een opzegtermijn van 4 weken.