Hobby cursus

Deze naaicursus is een cursus die zowel geschikt is voor de beginnende als ervaren cursist. Je wordt stapsgewijs begeleid in het maken van alle soorten bovenkleding die je zelf uitkiest. Je kunt met behulp van zelfmaak modeboeken zoals Knipmode, Knipkids, Burda, Ottobre, My Image en B-Trendy patronen uitraderen en aan je eigen maten aanpassen.

Er wordt les gegeven in het uitraderen van de patronen, op stof leggen, het uitknippen en in elkaar zetten van het te maken model. Iedereen werkt in zijn eigen tempo. Je kunt ook bestaande kleding verfraaien/opleuken of kleding maken voor je kinderen of kleinkinderen. Je eigen kleding repareren, een broek/shirt verkorten enz. behoort ook tot de mogelijkheden.

Er zijn een aantal naaimachines aanwezig, maar je mag natuurlijk ook je eigen naaimachine meenemen. Er wordt aandacht besteed aan hoe je je naaimachine gebruikt, maar ook aan het onderhoud van je naaimachine.

De naaicursus kan het hele jaar door gevolgd worden en duren 2,5 uur. De gemiste lessen kunnen ingehaald worden. De groepjes bestaan uit maximaal 5 personen. Tussentijds instromen is mogelijk als er ruimte is.

De kosten € 50,00 dienen bij de eerste les te worden voldaan en is inclusief koffie of thee. Er is een opzegtermijn van 4 weken.