Naailes voor gevorderden

Zelf kleding maken geeft veel voldoening. Stel je je eens voor dat je straks je eigen kledinggarderobe kunt samenstellen van zelfgemaakte creaties. Of je maakt kleding voor je kinderen/kleinkinderen. Met deze naaicursus wordt dit werkelijkheid. De groepjes bestaan maximaal uit 5 personen waarin je in je eigen tempo werkt en voldoende begeleid wordt.

Tijdens deze cursus is er geen vast programma, inspiratie kan je op doen in de vele modebladen die aanwezig zijn en die alleen op les gebruikt mogen worden. Modebladen zoals: Knipmode, Knippie, Burda, Ottobre, My Image en B-Trendy zijn aanwezig.

Je leert onder vakkundige leiding een patroon aanpassen naar je eigen maten voor een mooiere pasvorm zodat je van maatkleding kan spreken. Je leert ook steeds meer en moeilijkere kneepjes, bv om een kraag mooi rond te laten vallen zodat de hoekjes niet omhoog gaan staan. Maar ook het verwerken van dunne stoffen met mooi afgewerkte naden. We werken samen naar een mooi resultaat.

Stof, spelden, patroonpapier en de nodige fournituren neem je zelf mee.

Er zijn naaimachines en een lockmachine aanwezig maar je mag natuurlijk ook je eigen naaimachine meenemen. Je kan ervoor kiezen om thuis verder aan je kledingstuk te werken, maar dat hoeft niet.

De kosten voor deze naaicursus zijn € 47,50 per 4 lessen van 2,5 uur inclusief koffie of thee. De kosten dienen bij de eerste les te worden voldaan. De gemiste lessen kunnen ingehaald worden. Er is een opzegtermijn van 4 weken.