Naailes voor tieners

Heb je leuke ideeën voor kleding die je graag zou willen maken?

De cursus is voor tieners vanaf 14 jaar. De lessen worden in blokken van 10 weken achter elkaar gegeven en duren anderhalf uur. Behalve in de schoolvakanties dan wordt er geen les gegeven.

Voor deze naaicursus heb je geen basis naaivaardigheid nodig om te kunnen starten. Tijdens de naaicursus mag je zelf kiezen wat je gaat maken aan de hand van de aanwezige modebladen. De modebladen mogen niet mee naar huis worden genomen.

Je krijgt les in het gebruiken van de naaimachine, je leert hoe je een patroon overneemt en hoe je kleine aanpassingen aanbrengt in het patroon om je kledingstuk goed te laten passen. Hoe je het patroon op stof moet leggen, om goed te knippen en de basistechnieken van het naaien. Je zorgt zelf voor de materialen die je nodig hebt, zoals stof, patroonpapier, garen, schaar, spelden en een centimeter.

De groepjes bestaan uit 4 personen, waardoor iedereen op de nodige aandacht kan rekenen. Voor het volgen van de lessen is een eigen naaimachine niet noodzakelijk. Mocht je wel in het bezit zijn van een eigen naaimachine dan mag je deze ook op les gebruiken.

De kosten voor deze naaicursus zijn € 125,= voor 10 lessen inclusief drinken. Tussentijds instromen is mogelijk als er ruimte is. Er is een opzegtermijn van 4 weken.