Naailes voor tieners

Heb je leuke ideeën voor kleding die je graag zou willen maken?

Deze cursus is voor tieners vanaf 10 jaar. De lessen worden in blokken van 12 weken achter elkaar gegeven en duren anderhalf uur. Behalve in de schoolvakanties dan wordt er geen les gegeven. De groepjes bestaan uit 4 personen, waardoor iedereen op de nodige aandacht kan rekenen.

Voor deze naaicursus heb je geen basis naaivaardigheid nodig om te kunnen starten. Tijdens de naaicursus mag je zelf kiezen wat je gaat maken en wordt je persoonlijk begeleid bij het maken van kleding. Zo leer je steeds weer nieuwe technieken en de kneepjes van het vak.

Je krijgt les in het gebruiken van de naaimachine, je leert hoe je een patroon overneemt en hoe je kleine aanpassingen aanbrengt in het patroon om je kledingstuk goed te laten passen. Hoe je het patroon op stof moet leggen, om goed te knippen en de basistechnieken van het naaien. Voor het volgen van de lessen is een eigen naaimachine niet noodzakelijk. Mocht je wel in het bezit zijn van een eigen naaimachine dan mag je deze ook op les gebruiken.

De prijs is inclusief het gebruik van een naaimachine en van de patronen uit de modebladen. De modebladen mogen niet mee naar huis worden genomen. Je zorgt zelf voor de materialen die je nodig hebt, zoals stof, patroonpapier, garen, schaar, spelden en een centimeter.

De kosten voor deze naaicursus zijn € 120,= voor 12 lessen inclusief drinken en wat lekkers. Tussentijds instromen is mogelijk als er ruimte is. Er is een opzegtermijn van 4 weken.